RADIO PARADISE ZONDER RECLAME AL 23 JAAR IN CD KWALITEIT!

“In het jaar 2000 besloot William Goldsmith, een ervaren radiojockey, om iets nieuws te proberen. Samen met zijn vrouw Rebecca lanceerde William Radio Paradise, een op internet gebaseerd streaming radiostation. William was het beu om de strikte formatbeperkingen, rotatievereisten en afspeel-“richtlijnen” van commerciële radiostations te moeten volgen en besloot daarom zijn visie op radio naar de wereld te brengen via het internet.

23 jaar later floreert Radio Paradise met een eclectische en plezierige mix van muziek, van hardrock tot jazz, van folkmuziek tot moderne rock tot klassiek, allemaal naadloos verweven met af en toe wat inzichtelijk commentaar. Het station zendt nu vier onafhankelijke streams uit naar honderdduizenden luisteraars wereldwijd: er is de hoofdmix, een global mix, een mellow mix en een rockmix. Alle vier de streams zijn beschikbaar in volledig lossless CD-kwaliteit met FLAC-codec.

Je kunt Radio Paradise vinden op de website (RadioParadise.com), of in een eigen Radio Paradise app die beschikbaar is voor iOS, Android en Roku. Het is ook beschikbaar in Sonos, BluOS, Amazon Alexa en TuneIn Radio, hoewel William het gebruik van TuneIn afraadt als het aan jou ligt (de lossless stream is daar niet beschikbaar). Ik luister al jaren naar Radio Paradise, op mijn telefoon, op mijn hoofdinstallatie en in mijn auto, en ben altijd verbaasd over de enorme breedte en kwaliteit van de muzikale selectie. Met zijn verliesvrije FLAC-stream is Radio Paradise een uitstekende bron voor de luidsprekers, receivers, streamers en andere apparatuur waarover we schrijven op Big Picture Big Sound en eCoustics.

We hadden onlangs de kans om met William te praten over het verleden, het heden en de toekomst van Radio Paradise. William heeft grote plannen voor het station: VR-uitzendingen met meeslepende audio en video, een samenwerking met het “Burning Man”-festival, uitbreiding naar meer muziekgenres en streaming van audio in hoge resolutie. William (en dochter Alanna) lanceren zelfs een nieuw radioprogramma genaamd “Radio 2050″ dat is ontworpen om ons te helpen van de wereld een betere plek te maken met eenvoudige oplossingen voor onze meest dringende problemen.”

Bekijk hier de volledige video om het helemaal bij te zijn!

Eerder plaatsen we al in 2021

Radio Paradise, een door luisteraars ondersteund internetradiostation dat bekend staat om zijn audiostreams van hoge kwaliteit, zal vanaf april 2021 MQA-muziek afspelen op alle vier van zijn mixkanalen op het BluOS-platform. De samenwerking tussen Radio Paradise, de Lenbrook groep en MQA markeert de eerste keer dat een internet radiostation MQA content zal dragen.

Alle BluOS-apparaten zullen een update ontvangen om ‘Radio Paradise MQA’ in te schakelen als een native muziek streaming optie. De functie zal worden opgenomen in alle huidige en toekomstige BluOS-apparaten van toonaangevende audiomerken zoals Bluesound, NAD Electronics, DALI Loudspeakers, Monitor Audio, Roksan, Peachtree en PSB Speakers.

“Als muziekliefhebbers was het een openbaring om het prestatieverschil in muziek te horen wanneer het gecodeerd is in MQA,” legt Bill Goldsmith, lange tijd radiopersoonlijkheid en oprichter van Radio Paradise, uit.

“Radio Paradise MQA is het perfecte vehikel voor de muzikale curatie van Bill en het Radio Paradise team,” zegt Mike Jbara, CEO van MQA. “We zijn er trots op dat we een rol kunnen spelen in het helpen etaleren van hun
talent en expertise, naast onze langdurige medewerkers in het BluOS-platformteam.”

“Het BluOS ecosysteem heeft de grootste selectie van MQA enabled spelers ter wereld,” stelt Gord Simmonds, President & CEO van The Lenbrook Group. “We wilden onze veeleisende klanten iets bieden dat ze nergens anders kunnen krijgen.”

Overal waar audio is, levert MQA het beste geluid en transformeert het de luisterervaring. Partnerships omvatten nu opgenomen muziek, video, radio, broadcast en livestreaming.