NIEUW! CAMBRIDGE CXN100

CAMBRIDGE CXN100 NETWERK STREAMER

Verbluffend geluid

Het gemak van gestreamde muziek ging ooit ten koste van de kwaliteit. Dat is niet langer het geval dankzij producten zoals de CXN100. Het is ontworpen om de moeiteloze toegankelijkheid van het digitale formaat te leveren, maar met de compromisloze sonische uitmuntendheid die het resultaat is van meer dan 55 jaar hifi-ontwerp.

ESS SABRE 9028Q2M DAC

De bekroonde netwerkspeler, de CXN V2, had twee Wolfson DAC’s aan boord – toonaangevende componenten voor die tijd. De CXN100 is helemaal up-to-date gebracht met nieuwe technologie. De enkele ESS 9028Q2M DAC-chip is daar een goed voorbeeld van. Hij klinkt beter – en meet beter – dan elke DAC die we eerder in een netwerkspeler hebben geplaatst. Bovendien is de timingfilter in de ESS 9028Q2M zo goed dat er geen post-DAC filter nodig is, wat het signaalpad vereenvoudigt en betekent dat er minder technologie in de weg zit van je muziek. Met de toevoeging van de CXN100 aan het assortiment Cambridge netwerkspelers, gebruiken al onze streamingproducten nu ESS DAC’s. We bewonderen hun efficiëntie, maar nog belangrijker, we houden van hoe ze klinken.

GETUNED IN LONDEN

Hoewel de behuizing er misschien bekend uitziet, heeft de CXN100 onder de motorkap een grote revolutie ondergaan. Er zijn honderden uren geluisterd en audiokritische componenten zoals condensatoren en op-amps verwisseld om de hele post-DAC analoge fase af te stellen. Vervolgens zijn er metingen gedaan om het bewijs van onze luistertests te bevestigen. Het resultaat? Een verbeterde signaal-ruisverhouding, minder vervorming en een ongerepte digitale muziekervaring.

GEBALANCEERDE XLR-CONNECTOREN

Bij gebruik in combinatie met een compatibele versterker, zoals de bekroonde Cambridge CXA81, bieden gebalanceerde XLR-aansluitingen de best mogelijke analoge verbinding. Dit biedt een sterk verbeterde weerstand tegen interferentie, vooral bij lange kabeltrajecten.

STREAM MAGIC

De CXN100 heeft gratis en op abonnement verkrijgbare hi-res streamingdiensten aan boord voor de best beschikbare geluidskwaliteit. Met Apple Airplay2 en Chromecast ingebouwd, heb je ook toegang tot Apple Music, Amazon Music, BBC Sounds en meer. De CXN100 is ook Roon Ready, waardoor je digitale muziekervaring op één plaats wordt geconsolideerd.

GENERATION 4 STREAMING MODULE

In het hoofdkantoor in Londen werken ze al meer dan 10 jaar aan het perfectioneren van StreamMagic. Het is de slimme combinatie van hardware en software die al onze netwerkspelers aanstuurt. We zijn nu toe aan de 4e generatie streamingmodule. Het is dezelfde die je vindt in de bekroonde Evo alles-in-één spelers. Met deze nieuwste module kun je genieten van alle nieuwste bestandstypes en resoluties, tot 32-bit / 768kHz, DSD512 en MQA in verbluffende kwaliteit, en met geïntegreerde Bluetooth voor een eenvoudige verbinding. De bijbehorende StreamMagic app is intuïtief en krachtig en biedt naadloze controle over je muziek, ongeacht waar je vandaan streamt, of dat nu internetradio, Spotify, TIDAL, Qobuz, Deezer of gedownloade muziekbestanden zijn. En met OTA (Over the Air) updates, als er nieuwe diensten of functies beschikbaar komen, wordt je CXN100 alleen maar beter.

MQA NU AAN BOORD

MQA staat voor Master Quality Authenticated en het is een slimme methode om ervoor te zorgen dat wat in de studio wordt neergezet, zonder iets te missen naar afspeelapparaten over de hele wereld wordt gestreamd. Het meest bekend is de integratie met TIDAL. De MQA-technologie vouwt het originele hi-res bestand (of dat nu WAV, FLAC etc. is) op zodat het klein genoeg wordt om gemakkelijk te streamen. Deze bestanden kunnen vervolgens worden afgespeeld op elk apparaat dat de container kan decoderen, maar alleen apparaten met een MQA-decoder aan boord zullen het bestand ‘uitvouwen’ zodat het volledige oorspronkelijk opgenomen nummer zichtbaar wordt.

INTERNETRADIO VAN HOGE KWALITEIT

CXN100 maakt out of the box gebruik van mpeg-DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) en HLS (HTTP Live Streaming) compatibiliteit, wat zorgt voor hogere kwaliteit, meer consistente live streams, het creëren van een intieme internet radio ervaring. Het is dezelfde technologie die zorgt voor een soepele Netflix-ervaring omdat het prioriteit geeft aan de continuïteit van de stream en de kwaliteit bepaalt op basis van de beschikbare bandbreedte. Nog belangrijker voor internetradiogebruikers: omdat de CXN100 DASH ondersteunt, worden uw favoriete radiostations ontvangen in streams van hogere kwaliteit waar beschikbaar.

Het brein van uw hifi

De CXN100 kan het best omschreven worden als het brein van uw hifisysteem. Door zijn fantastische interne DAC en uitgebreide reeks aansluitingen is het ook een echte sonische upgrade voor andere digitale muziekbronnen, zoals CD-transport of CD-spelers met digitale uitgangen.

DIGITALE AANSLUITINGEN

Aan de achterkant van de CXN100 vind je 2 digitale ingangen (1x TOSLINK Optical & 1x S/PDIF Coaxial) voor het aansluiten van digitale bronnen. Er is ook een asynchrone USB-ingang die perfect is voor pc’s en Macs – gebruik deze aansluiting voor toegang tot muziek met de hoogste resolutie (tot 32bit/768kHz & DSD512). Lokale bestanden die zijn opgeslagen op een USB-station kunnen worden aangesloten op de USB Mass Media-poort. Bluetooth zorgt voor eenvoudig afspelen vanaf een mobiele telefoon of gelijkwaardig toestel.

MODUS VOORVERSTERKER

De CXN100 heeft ook een digitale voorversterkermodus. Wat betekent dat? Eenvoudig gezegd kan de CXN100 het volume regelen voor elke digitale bron die erop is aangesloten. Gebruik de gloednieuwe regelknop of de StreamMagic app om het ideale niveau te vinden.

GROOT KLEURENSCHERM

Vaak lijkt het display op een hifi-apparaat een bijzaak. Niet bij de CXN100. Naast alle nieuwe interne componenten is er een groter, helderder 1280 x 569 TFT display om albumillustraties en de status van de eenheid in de gaten te houden.